Barion Pixel

A MeLuna anyaga

Információk a MeLuna anyagával és gyártásával kapcsolatban

Sok kérdést kapunk a MeLuna anyagával és biztonságával kapcsolatban. Szeretnénk kielégítő választ adni a felhasznált anyaggal kapcsolatban.

Sok ember szenved valamilyen allergiától.

A MeLuna nem tartalmaz fehérítőt, illatanyagot, abszorbens gélt. PVC-, silikon-, latex-, fehérje-mentes, ezért hipoallergén. Nem használnak fenolokat a gyártása során.
Disclaimer alkylphenols (jogi nyilatkozat)

Miből készül a MeLuna?

A MeLuna TPE-ből (thermoplastic elastomer) készül. Ez nem egy sima TPE – hanem speciálisan gyártott TPE, ahol a gyártási folyamat nagyon szigorúan ellenőrzött. Ez a TPE gyógyászati termékek és berendezések gyártásánál engedélyezett. (A „TPE” általános kifejezés olyan típusú hőre lágyuló műanyagokra, amelyek hő alkalmazásával rugalmassá alakított elasztomerekből állnak.) 

Az alapanyagot  Kraiburg GmbH, Waldkraiburg gyártótól vásároljuk. Ez a TPE nagyon érzékeny termékek gyártására lett kifejlesztve, és átment a nyálkahártya-irritáció teszten. Olyan környezetben használják, mint például a kórházak és gyermekgyógyászati klinikák, melyekben magas fokú a sterilitás szükséges, használata engedélyezett az orvosi területen. Az anyagot Németországban gyártják.

A MeLuna anyagát többek között cumisüvegek cumijának a gyártásánál is használják. A Német bébi termékek szigorú szabályozása miatt biztos lehetsz benne, hogy a MeLuna top-minőségű anyagból készül.

A MeLuna anyaga megfelel a BfR, FDA, 2002/72/EC irányelveknek, és ISO 10993-10 minősítéssel rendelkezik.

Itt olvashatóak a felhasznált TPE dokumentumai és igazolásai:

Thermoplast M product information and safety guarantee

TPE test results on biological safety

ISO-certificate, verifying the biological safety of TPE

TPE physicochemical test results

TPE Test Result Certificate

Az Öko-Test magazin minősítése

A német ÖKO-TEST magazin 2017/11 számának tesztjében szerepelt az egyik MeLuna modell, és “Sehr Gut” (nagyon jó) minősítést kapott.

A tesztben 15 különböző tampont (köztük biopamutból készült tamponokat) és 6 különböző intimkelyhet (Diva cup, Femmy Cycle, Lily cup, MeLuna, LadyCup, Ruby cup) vizsgáltak.

Mit vizsgáltak pontosan?

Az Öko-Test különböző tesztekkel vizsgáltatta a két termékcsoportot laboratóriumban.

A tamponoknál az optikai fehérítő szerekre, formaldehidre, organohalogén vegyületekre és peszticidekre terjedt ki a vizsgálat.
Az intimkelyheket kiterjedt anyagvizsgálatoknak vetették alá policiklikus aromás szénhidrogénekre, szerves vegyületekre, nehézfémekre és illékony vegyületekre.

A gyakorlati vizsgálat során a tamponokat egy Syngina nevű szintetikus vaginában tesztelték. Megnézték, hogy valóban annyit szívnek-e fel, mint amit a gyártók ígérnek, kivételnél horzsolják-e a hüvelyfalat, stb.
Az intimkelyhek használatát sokkal nehezebb szimulálni, itt a felhelyezést vizsgálták csak.

A lila színű MeLuna Classic Ring egyike volt a két győztesnek

Ez az elismerés megerősíti a MeLuna intimkelyhek kiváló minőségét és biztonságosságát.

A 6 vizsgált intimkehely közül 2 kapott “Nagyon jó” minősítést, 3 lett “jó”, 1 pedig “Nem megfelelő” a benne lévő összetevők miatt.

A teszt részleteit sajnos nem közölhetjük, a teljes cikk megtalálható (és megvásárolható) az www.oekotest.de oldalon.

Szerdától péntekig szabadságon leszünk

X